YOGA NIDRA SÖNDAG

DIN VILA   ☾   DIN STUND   ☾   DIN ÅTERHÄMTNING

Yoga Nidra med Cecilia sänds live online söndagar via Instagram-kontot @lulayoganidra och kostar 70 kr/tillfälle.

I början av terminen kan du bli medlem för 700 kr och betalar då endast 50 kr/vila!

Följ Lula Wellbeing på Instagram för att få den senaste information om Yoga Nidra:

@lulawellbeing

Allt du behöver veta inför din Yoga Nidra:
Yoga Nidra Söndag Lula Wellbeing

DEN YOGISKA SÖMNEN

Yoga Nidra är en djupt avslappnand yogaform.

Genom guidad meditation försätts du i ett tillstånd mellan vaken och sovande. I detta tillstånd, som vi kallar för ”gränslandet”, utforskar du platsen mellan sömn och vakenhet. I detta gränsland upplever din kropp och ditt sinne kraftig läkning och återhämtning.

Yoga Nidra är inte något du gör, utan upplever. Du kan därför inte misslyckas med Yoga Nidra och det finns ingen prestation.

För att hålla dig i gränslandet mellan sömn och vakenhet kommer Cecilia med sin lugna röst försöka hålla dig vaken och närvarande. Enbart kortare tysta pauser görs under Yoga Nidra.

Yoga Nidra utförs liggande så att din kropp helt kan slappna av. En Yoga Nidra innehåller alltid någon form av kroppscanning. Det är också vanligt att du under en Yoga Nidra kommer i kontakt med dina andetag och gör olika andningsövningar där du uppmuntras att andas långsamt och medvetet.

Cecilia skriver sina egna Yoga Nidra manus. Ett Yoga Nidra manus kan se väldigt olika ut och du kommer tillsammans med Cecilia uppleva många olika typer av Yoga Nidra. Oftast kommer du få uppleva manus från tidigare terminer, men också helt nya. Så är du en trogen yogis hos Lula, kommer du att känna igen dig. Och i det finns det ett lugn och en trygghet, både för din kropp och ditt sinne.

Yoga Nidran genomförs utan musik i bakgrunden av upphovsrättsliga skäl, men också för att det är väldigt fint att få landa i tystnad. Det är vilsamt för själen. Men för att nidran inte ska bli helt tyst, använder Cecilia sig av helande instrument som kristallskålar, tibetanska klangskålar, rainstick, kalimba/sansula och chimes. Allt för att din stund ska bli så magisk som möjligt. Självklart går det bra att själv spela musik i bakgrunden om du skulle vilja det. Tips på fina album och passande spellistor hittar du hos LulaWellbeing på Spotify (direktlänk längst ner på sidan).

Cecilia utbildade sig till Yoga Nidra lärare hos Jennie Wadsten på Yoga Leela i maj 2021. Hon har sedan dess regelbundet själv praktiserat Yoga Nidra och märkt enorm skillnad i sitt välbefinnande.

Välkommen till vila och återhämtning. Söndagar hos Lula Wellbeing.

Med kärlek och omtanke /Cecilia Vintesnö

POSITIVA EFFEKTER AV ATT REGELBUNDET UTÖVA YOGA NIDRA

reduserar stress

lugnar nervsystemet

förbättrar självmedkänslan

ökar koncentration och fokus

stärker hälsan och välbefinnandet

balanserar kropp och sinne

minskar sömnlöshet

ALLT DU BEHÖVER VETA INFÖR DIN YOGA NIDRA

Tidpunkt för Yoga Nidra läggs upp allt eftersom i profiltexten hos @lulawellbeing, ett tillfälle i taget – när Yoga Nidran varit en söndag, läggs en ny tid upp för kommande söndag.
 
Själva Yoga Nidran spelas in och finns tillgänglig för de som bokat och betalt att se i efterhand eller igen fram till nästa tillfälle. Är du medlem har du fri tillgång till samtliga Yoga Nidror till och med terminens slut.
 
1.

Boka.

Boka din plats genom att maila Cecilia eller skicka ett direktmeddelande till henne på Instagram @lulawellbeing.

2. 
Betala i förskott.
 
SWISH
Betala till Swish nr. 123 673 12 69
Kopiera numret så att du lätt kan betala i din Swish-app.
3.
Följ @lulayoganidra på Instagram.
 
Begär att få följa @lulayoganidra på Instagram. Har du bokat och betalt släpper Cecilia in dig. Om du kan, är du med när hon sänder live i händelser på utsatt tid. Själva Yoga Nidran spelas in och finns tillgänglig för dig som bokat att se i efterhand eller igen fram till nästa tillfälle.
 
4.
Egna förberedelser.
 
Ha mjuka och bekväma kläder på dig.
Du skapar själv en plats där du kan ligga ner helt ostört.
Använd en yogamatta i ull eller lägg en varm filt på din vanliga yogamatta. Det kan vara skönt att ha ett bolster eller en ihoprullade filt under knäna för att avlasta ländryggen. En kudde under huvudet brukar också vara skönt och eventuellt en ögonkudde för att stänga ute alla intryck. Ha avslutningsvis en filt eller täcke över dig så du inte blir kall. Sätt eventuellt ett lågt alarm som väcker dig försiktigt om det skulle vara så att du somnar. Sätt i så fall alarmet på en timme.
 
Gör det bekvämt för dig på ditt sätt.
Det här är din stund.
Din vila.
 
5.
Allt är nu klart.
 
Du får ett mail från Cecilia som innehåller kvitto för din betalning. Titta i din skräppost om du inte fått något mail.
 
Ta nu ett djup andetag in och andas långsamt ut…
Kom ihåg att du är fantastiskt!